Kategoriat
Johtaminen

Tsemppi ei ole kasvustrategia

Myynti laahaa ja asiakkaat kitisevät. Mitä tekee tsemppijohtaja? Ajattelee, että jengi ei ole nyt vaan antanut parastaan.  Homma lähtee pelittämään, kun pidetään motivaatiopuhe ja laitetaan bonarimallit kuntoon. Tsempillä ja ilon kautta!

Osaavat ja motivoituneet ihmiset ovat toki monen yrityksen selkäranka. Pelkästään yksilöiden tsemppiin perustuva johtaminen on kuitenkin umpisurkea tapa skaalata bisnestä.

Systeemin vahvuus kun piilee lopulta prosesseissa. Siinä, miten ihmiset ja järjestelmät toimivat yhteen ja luovat kokonaisuuden, joka on enemmän kuin osiensa summa.

Jos jo termi ”prosessit” aiheuttaa pakokauhua ja närästystä, niitä kannattaa ajatella kokoelmana tehokkaita toimintatapoja, joista autonomiset tiimit osaavat tilanteen mukaan soveltaa parhaaksi katsomiaan – ainakin asiantuntijatyössä. Pointti on siinä, että keskitytään toimintamalleihin, ei pyritä puristamaan tehoja vain duunarin selkänahasta.

Huonoimmillaan tsemppijohtajan tavoite kääntyy itseään vastaan: saavuttamaton porkkana turhauttaa ja lopulta tappaa motivaation. Sen sijaan tsemppijohtajuus yhdistettynä systeemin kehittämiseen voi tuottaa kauniita kasvutarinoita.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s