Kategoriat
Arvot Sosiaalinen media

Neuvoni Sara Siepille (ja kaikille muillekin)

EVS-ohjelmassa vieraana ollut Sara Sieppi kokee tulleensa kiusatuksi. En ole sosiaalipsykologi, mutta aion vilkaista.

Näen Sara Siepissä ihmisen, joka on niin harjaantunut olemaan kohde, ettei ole muistanut riittävästi pohtia, mitä itse haluaa edistää. Hän laittaa Instagramiin kuvan ja sen jälkeen hiljaa kauhistelee miehiltä tulevaa törkypalautetta. Hän vastaa haastattelussa kysymykseen kysymyksellä.

– ”Mitä ihmisten pitäisi susta tietää?”

– ”Sä voit kysyä multa mitä haluat, kyllä mä vastaan!”

Voi Sara. Sinulle ojennettiin tarjottimella tilaisuus määritellä itsesi ja kertoa sinulle tärkeistä asioista. Siitä, miten harkitusti olet rakentanut henkilöbrändisi, mitä se on vaatinut ja miten teet sillä elantosi. Sen sijaan annoit johdatella itsesi puhumaan käsilaukuista, veloistasi ja siitä, miten niin moni tuntuu vihaavan sinua.

No, aina ei voi onnistua.

Toivon, että osaisit oppia tilanteesta. Sen sijaan, että itket faneillesi toimittajan hyökkääviä kysymyksiä, kannattaisi miettiä miten toimit, kun seuraavan kerran saat mahdollisuuden puhua. Miten otat tilanteen hallintaasi, etkä anna muiden määritellä itseäsi.

Ammatti julkisuudessa on varmasti vaativa paikka, en osaa edes kuvitella. Sama neuvo pätee kuitenkin jokaiselle. Turha valittaa, että työhaastattelija oli mulkku hiillostaja, pomo kohtelee huonosti tai puoliso on törppö – ellei itse aktiivisesti vaikuta asioihin.

Neuvoni on: hanki mentori. Joku luotettava ihminen, jonka kanssa kirkastaa omaa ammatillista identiteettiä ja missiota. Kun itse tietää kuka on ja mitä haluaa, ei lopputulos ole vain muiden hyväntahtoisuuden varassa.

On muuten omallakin todo-listalla.

Yksi vastaus aiheeseen “Neuvoni Sara Siepille (ja kaikille muillekin)”

Siis, Saralla on hyvä henkilöbrändi, sellainen jolla hän tienaa mukavasti rahaa ja elää mukavasti. Jos kuvittelet, että hänen pitäisi luoda jotain vahvaa feministibrändiä niin erehdyt luulemaan, että se johtaisi hänen kohdallaan johonkin parempaan josta hän pitäisi. Hän saa nyt elää mukavaa elämää matkustellen ja kuvia ottaen jonka mahdollistaa paljolti hänen sadat tuhannet seuraajat. Siinä vaiheessa kun hänen henkilöbrändistään tulee vakava ja tylsä (uskottava?) niin hän kadottaa valtavasti seuraajia (miehet ainakin) ja Saran elämä muuttuu. Mitä sinä tulet häntä kritisoimaan? Uskon että Saran henkilöbrändi menee juuri siihen suuntaan kuin Sara haluaa, vastaten kysymyksiin

Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s